iPhone 4 a doborât recorduri în prima zi de vânzare

In: Telefoane Mobile

iPhone 4 a bătut recordul familiei de smartphone-uri Apple în prima zi de vânzare, cu 600.000 de unităţi cumpărate în 24 de ore, deşi compania s-a văzut nevoită miercuri să-şi ceară scuze pentru o eroare care a blocat temporar sistemul de comandă online, dar şi pentru oferta insuficientă.

Acţiunile Apple au crescut cu aproape 3% în şedinţa de miercuri pe bursa de la New York , după ce compania a anunţat că a vândut peste 600.000 de unităţi în prima zi de pre-comenzi, transmite Reuters.

Astfel, noul membru al familiei iPhone ar putea întrece vânzările modelelor anterioare, dar şi pe cele ale tablet PC-ului iPad, impunându-se drept un rival redutabil pentru ceilalţi producători de pe o piaţă condusă încă de gigantul finlandez Nokia, care a pierdut teren constant în ultimii ani pe segmentul smartphone şi a anunţat deja, pentru acest an, vânzări sub aşteptări la divizia de telefoane.

Apple şi-a cerut scuze miercuri clienţilor pentru întreruperea temporară a vânzărilor online, după ce cererea neaşteptat de mare de pe internet a supraîncărcat sistemul de comandă şi procesare şi a condus la un deficit semnificativ de ofertă, furnizorii epuizând foarte repede stocurile.

Compania a întârziat totodată termenul limită pentru onorarea comenzilor până pe 14 iulie, deşi anunţase anterior livrarea telefoanelor până pe 2 iulie, în timp ce lansarea în magazine va avea loc pe 24 iunie.

Mai mult in iPhone 4 a doborât recorduri în prima zi de vânzare

Comment Form